Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler kaynak önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; daire skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

çoğu kez yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu müstacel çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanların yangın meydanından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden kesifışıklık dokumayor. Bir de ürkü amerikan barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Hassaten, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Içki yangın bapları yangına dayanıklılığı şeffaflıkla birleştirerek ışığın geçmesine icazet verirken yangına karşı esirgeme sağlar. Bu kapılar, güçlü sıcaklıklara dayanacak ve alevlerin ve yamanın yayılmasını önleyecek şekilde özel olarak kârlenmiş yangına dayanıklı kadeh kullanır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının elverişli standartlara ve yönetmeliklere tatminkâr olup olmadığını sınırlamak kucakin etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

Yekta kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması belkili yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem yolmak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Bu düzen ekseri acil bir durumda hızla açılabilen art çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoklukla Yangın Kapısı Fiyatları bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp aptal çekilebilmesini sağlar.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona mevla olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları üzere değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması yardımıyla yangının başlangıçladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu dâhilin güvenlik marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Yangın Kapısı, evgin durumlarda yapıdan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve beniâdem yaşamını esasi yer, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak birkaç farklı saye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır izin olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Report this wiki page